Laatste Nieuws.

 
RSS

The Run kent succesvol begin (08 mei 2003)

The Run kent succesvol begin

(Door Herman Weening)

Vroomshoop unieke wegwedstrijd rijker

Vroomshoop- Een wegwedstrijd met passages door een sporthal. Dat was het creatieve idee van Jan Hankamp en Gerrit Jurjens. Vrijdag 09-5-2003 kende de wedstrijd in Vroomshoop haar eerste succesvolle editie. Nationaal kampioen Gerrit Voortman won de wedstrijd. De 5km had in de persoon van Harm Jan Martens ook al een aansprekende winnaar.

Parcours aanpassen
Het deelnemersveld voor de 10km kende twee ijzersterke namen. Nationaal kampioen Gerrit Voortman en Udo Zwijnenberg zijn een aanwinst voor elke regionale wedstrijd. "Ik wil hier mijn snelheid testen", had Voortman vooraf te kennen gegeven. Udo Zwijnenberg (Atletics) is een pupil van Voortman en in potentie in staat om het zijn leermeester moeilijk te maken. "Ik weet niet hoe het met de vorm is". Door een knieblessure heb ik maar weinig wedstrijdkilometers in de benen. Ik wil hier weer eens testen hoe de vlag erbij hangt."  Toch was de start van Voortman nog even discutabel. Voortman weigerde eerst te starten. Met die scherpe lus in het parcours ben ik niet van plan te starten aldus Voortman. Ik ben helemaal bezig met het EK in Tsjechië en kan een blessure niet gebruiken. Voortman start op 25 mei in het EK halve marathon voor veteranen. Na wat gesprekken met de organisatie kwamen Gerrit Jurjens en Jan Hankamp met een coulante en opmerkelijke beslissing. "We halen de lus eruit" aldus Jan Hankamp. Een bijzondere sportieve geste om voor een atleet het parcours aan te passen.

10 km
De dank werd even later uitbetaald door een gedreven Voortman. Gelijk vanaf het startschot nam Voortman het voortouw. Udo Zwijnberg nam ook afscheid van het peloton en probeerde nog aansluiting te vinden bij zijn trainer. Na de eerste ronde waren in feite de kaarten al geschud. Voortman denderde onder groot applaus door de hal met een voorsprong van bijna 20 tellen op Udo Zwijnenberg. Daarachter was er nog een groepje lopers met Roy Ekkel als de meest verassende. Samen met Erik Post (AVV) en Bert Kelder (AVV) werd gestreden om een derde positie. Vooraan leek Voortman de cruiscontrole op 7 minuten per ronde ingesteld te hebben. Udo Zwijnberg moest per ronde inleveren. Na vier ronden kon Voortman met een tijd van 31.23 het zegegebaar maken. "Mooie wedstrijd hier", aldus Voortman. "Je moet de atletieksport naar de mensen brengen en dat hebben ze hier goed begrepen". Udo Zwijnenberg maakte een geslaagde come-back en wist dat zijn tijd van 32.35 perspectieven biedt voor de toekomst. Bert Kelder is een wat ondergewaardeerde atleet uit Den Ham. Na de overwinning in de Zandstuve bosloopcompetitie volgde er nu een keurige derde plaats in The Run. Roy Ekkel moest zijn snelle start wat bekopen maar werd met 36.15 wel de beste Vroomshoper. Met een tijd van 35.23 legde hij beslag op de derde plaats. Bij de dames was er een overwinning voor Maaike Sytsema. De atlete uit Wierden kende ook al een  moeilijke tijd met een vervelende knieblessure. Sytsema won in een tijd van 43.02.Dehardloopkrant.nl

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics