Laatste Nieuws.

 
RSS

Voortman tankt zelfvertrouwen (16 mei 2003)

Voortman tankt zelfvertrouwen

door Jo Tingen

grolloo - Eind maart veroverde Gerrit Voortman in Den Haag de nationale veteranentitel op de halve marathon. Voortman is daarmee reuze blij, maar wil meer: een internationale hoofdprijs. Komende zondag al kan hij die in de wacht slepen. In Tsjechië doet de 40-jarige atleet uit Steenwijksmoer dan een gooi naar de Europese veteranentitel op de 21 kilometer. Voortman steekt in de vereiste vorm. Dat onderstreepte hij zaterdagmiddag in Grolloo, waar hij voor talrijke toeschouwers de plaatselijke Omloop over tien kilometer won.Voortman wilde in Grolloo zelfvertrouwen tanken. Daarin slaagde hij ruimschoots. ''De afgelopen week heb ik 180 kilometer getraind. Ik denk daarvan vandaag geen last te hebben. Ik start dus rustig, maar op een gegeven ogenblik zal ik wel hard doorgaan,'' ontvouwde hij zijn strijdplan vlak voor sportwethouder Hans Polman van de gemeente Aa en Hunze op het sportveld de vijfhonderd deelnemers op weg schoot.Niemand in deze bont gekleurde meute legde Voortman ook maar een strobreed in de weg. Hij was al vlot eenzame koploper, om daarna de klus geroutineerd en in de hem zo kenmerkende loopstijl af te maken. Halverwege lag de veel moeilijker lopende achtervolger Casper Dirks al op honderd meter. De ontketende Voortman ging hierna nog even hard door om in de zevende kilometer de handrem aan te trekken. ''Ik ben toch maar scherp gestart en na zevenduizend meter was het wel mooi geweest. De verbetering van het wedstrijdrecord streefde ik niet na. Ik kijk met een goed gevoel op deze wedstrijd terug. Het ging perfect,'' aldus Voortman; al twee keer eerder deelnemer, maar nog nooit winnaar van de fraaie wisselbokaal voor de snelste loper.Drievoudig winnaar Aiduna Aitnafa is dus nog een jaar lang houder van het wedstrijdrecord dat hij drie jaar geleden op 30 minuten en 6 seconden zette. De Groningse Nicole Bouma daarentegen is haar wedstrijdrecord kwijt. Stadgenote Sanne Buisman was 1 minuut en 40 tellen sneller dan Bouma vorig jaar.
Uitslagen:
Mannen: 1. Voortman, Steenwijksmoer, 31.56; 2. Dirks, Amsterdam, 32.23; 3. Huizenga, Zuidbroek, 32.35; 4. Kuper, Groningen, 32.51; 5. De Ruiter, Groningen, 32.59; 6. Vos, Bedum, 33.25; 7. Opten, Zuidlaren, 33.30; 8. Tupan, Assen, 33.35; 9. De Jonge, Assen, 33.48; 10./11. Van Vliet, Groningen / Nienhuis, Winsum, 34.01.
Vrouwen: 1. Buisman, Groningen, 37.16; 2. Bijlsma, Zuidlaren, 37.31; 3. Pomper, Smilde, 41.01; 4. Bruggenkamp, Smilde, 41.34; 5. Watermulder, Zuidlaren, 42.19.
 

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics