Laatste Nieuws.

 
RSS

Wiezoloop breekt alle records (27 juni 2003)

Wiezoloop breekt alle records

(Door Herman Weening)

Christopher Kandie wint Keniaanse broederstrijd in Wierden

Wierden Zaterdag 28 juni-De 5e editie van de Wiezoloop had alles wat een jubilaris zich kan wensen. Een record aantal deelnemers (850) een fantastische ontknoping op de 10 km en twee nieuwe parcoursrecords. Bovendien waren er de unanieme lofuitingen van de deelnemers voor de organisatie van deze topwedstrijd in Wierden. De wedstrijden werden door een enorme mensenmenigte in Wierden bekeken

Applaus
De startlijst van de 10km leek meer op de presentielijst voor een grote internationale wedstrijd. Maar liefst zes atleten kenden een Keniaanse nationaliteit. Verder tekenden Aiduna Aitnafa , Tekeye Gebrselassie, Latta Jeru Wako als medelanders de startlijst. Van de Kenianen leken op voorhand Jonathan Kimeli ,Christopher Kandie en John Kipkemer Kirui met persoonlijke records onder de 30 minuten de grote kanshebbers voor de eindoverwinning.
Dat het publiek genoot van deze topattracties bleek uit het applaus dat de atleten met genoegen in ontvangst namen. Bert van Vlaanderen kon een glimlach niet onderdrukken toen hij bij zijn ronden over het parcours werd toegejuicht. De bronzen medaillewinnaar van het WK marathon in Stuttgart (1993) kreeg een ovatie bij zijn doorkomst aan de finish.

Afvalwedstrijd
Na een ronde werd een kopgroep van 10 atleten onder ovationeel applaus van het enthousiaste publiek bij start en finish begroet. In deze groep van alle favorieten ook de Keniaan Charles Omwoyo en de Nederlanders Twan Lenssen en Dick van de Broek.
Na twee ronden was de groep verder uitgedund. Vooral door toedoen van Christopher Kandie moesten Twan Lenssen, Dick van de Broek, Tekeye Gebrselassie de groep laten gaan. Theo van de Abbeel liep samen met zijn landgenoot Kris Moernout kop over kop om zijn grootste concurrent Peter van Egdom op achterstand te zetten. Aart Stigter vormde een tandem met Gerrit Voortman. De Europees Kampioen Voortman liep een ronde later solo toen Stigter wegens een blessure de strijd moest staken. In de tweede ronde werd de kopgroep verder uitgedund en moest ook Aitnafa de vier koplopers laten gaan. Met Latta Jeru Wako, Charles Kiplagat, John Kipkemer Kirui en Christopher Kandie brak de finale aan. Bij het luiden van de bel was er nog steeds de mogelijkheid dat het ijzersterke parcoursrecord van Simon Kiprop (2001- 2934) verbroken zou gaan worden. Op de achterkant van het parcours in het bochtige gedeelte zette Christopher Kandie nog een keer aan en wist ook Latta Jeru Wako kwijt te spelen. Wat daarna volgde was een zinderende eindsprint. Vanuit de laatste bocht streden de drie laatste kanshebbers tot de laatste meters om de overwinning. Het eindschot van Kandie bleek het snelst en hij won de jubileumeditie van de Wiezoloop in 29.43. Tweede werd Jonathan Kimeli in 29.47. John Kipkemer Kirui werd derde in 29.58. Christopher Omwoyo werd de winnaar bij de veteranenklasse in 30.08. Van de Abbeel werd tweede in 31.05. Peter van Egdom eindigde zijn wedstrijd als derde in het veteranenklassement in 31.19. "Bedank even de kinderen hier, geweldig hoe ze mij elke keer de sponsen aangaven", was het commentaar van van Egdom na afloop

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics