Laatste Nieuws.

 
RSS

Gerrit Voortman wint ternauwernood in Gramsbergen (31 augustus 2003)

Gerrit Voortman wint ternauwernood in Gramsbergen

01-09-2003 Gramsbergen- Harm Jam Martens timmert met nadruk op de deur naar de galerij voor winnaars. In Gramsbergen dwong hij zijn trainer en leermeester Gerrit Voortman tot een serieuze krachtsinspanning Voortman won de wedstrijd uiteindelijk met een voetlengte voorsprong. Afsnijden was in Gramsbergen een belangrijke vaardigheid.

De favorieten
De deelnemerslijst kende vooraf eigenlijk maar twee kanshebbers. Gerrit Voortman, de winnaar van de eerste editie en Harm Jam Martens. Voortman liet al in de Wijk zien dat de oude vorm terugkeert. Harm Jan Martens is na een moeilijke periode bezig zich te ontwikkelen tot een topper in de regionale wedstrijden. 

Afsnijden
De parcoursbouwers in Gramsbergen voerden de atleten dwars door het rustieke Gramsbergen. Een parcours met veel bochten. Sommige atleten genieten van dat draaien en keren en anderen verafschuwen het. Een bijkomend "voordeel" in Gramsbergen was dat atleten na harte lust konden afsnijden. Op sommige plaatsen op het parcours konden atleten domweg de kortste weg kiezen. Vooral dat laatste bleek in de wedstrijd van belang.

Geslepen winnaar.
Na de eerste volle ronde was de grootste verassing de plaatselijke favoriet Arend Ramaker. De huisschilder uit Gramsbergen bungelde aan het elastiek bij Voortman en Martens. Ook Start´78 atleet Jan Scheenstra bevond zich toen nog aan de kop van de wedstrijd. Daarachter volgden Harrie Dijk en Adri Deemter. Vooral de prestatie van Harrie Dijk was opmerkelijk. De TION atleet liep eerder op de avond de 5km wedstrijd.
Na ongeveer 6 km wedstrijd was duidelijk dat er aan de finish een tweestrijd verwacht kon worden tussen Harm Jam Martens en Gerrit Voortman. Na vier ronden door het sfeervol verlicht Gramsbergen vlogen Voortman en Martens de finishstraat op. De eindsprint van Voortman kende nog net genoeg venijn om Martens een tel te voor te blijven. De eindtijd van 33.11 betekende een nieuw parcoursrecord in de Lichtstadloop. Harm Jan Martens kon niet echt geweldig blij zijn met zijn tweede plaats. Vader en begeleider Harry Martens kon dat wel enigszins begrijpen. "Gerrit maakte slim gebruik van de mogelijkheden op het parcours om af en toe een bochtje af te snijden en dat brak Harm Jan aan het eind op".
Gerrit Voortman was content met zijn overwinning. "Ik heb toch grote motivatieproblemen na het WK voor masters. Een overwinning hier helpt mij weer over het dode punt heen". Jan Scheenstra liep naar een verdienstelijke derde plaats in 33.54. Arend Ramaker finishte als vierde in 34.15.
Bij de dames was er de verwachte overwinning voor Ingrid Prigge. Zij liep van start tot finish aan de leiding en liep met 37.12 ook al een nieuwe parcoursrecord. Maaike Hornstra eindigde als tweede in 39.49. Een tegenvallende tijd voor de Friezin.

dehardloopkrant.nl 
 

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics