Laatste Nieuws.

 
RSS

Terugblik op Jaar 2003 in Atletiek actueel (20 december 2003)

Terugblik op Jaar 2003 in Atletiek actueel
Gerrit Voortman ineens een topper

21-12-2003.Hij zat als senior nét achter de top in de wegatletiek.In het noorden en oosten van het land won Gerrit Voortman zo'n beetje alles wat er te winnen viel.Begin dit jaar werd hij veertig.Toen ging voor de atleet van hac'63 uit Hoogeveen weer een wereld open.Ineens was hij wél een topper ,een wereldtopper zelfs.

Voortman maakte zijn veteranendebuut met de nationale titel op de halve marathon,werd later in Tsjechië Europees kampioen op die afstand en besloot met zilver op de marathon bij de WK in Puerto Rico.Met name zijn Europese titel deed hem veel.
'Daarna ben ik uitgebreid gehuldigd in mijn woonplaats Steenwijksmoer.'
De WK had een hoogte punt moeten worden.'Maar daar was ik zo kapot.Het weer was ongelofelijk slecht. Nee, dan was Tsjechië echt een ontlading.'
Voortman staat al heel zijn atletiekleven te boek als een trainingsbeest . Hij doet nu nog tien tot twaalf trainingen per week.En dan geeft hij ook nog eens training, bij HAC'63 en Atletics in Nijverdal,is medewerker van de hardloopkrant.nl en werkt hij twintig uur per week met geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen.Langzaam begint hij zich af te vragen hoe lang hij zijn intensieve atletiekleven nog volhoudt.
'Een Wereldtitel zou het verhaal compleet maken,maar dan moet ik nog twee jaar door.Ik weet niet of ik dat geestelijk red.Lichamelijk is het geen probleem,ik ben zo fit als een hoentje.Een doel voor 2004 heeft Voortman al wel.Hij staat op 28 maart aan de start van de marathon van Rome,waar hij onder de 2.30 wil lopen.Tergvergelijking;zijn persoonlijk record staat op .2.21.33.Hij is trots dat hij in Rome kan lopen:'Daar ben ik via mijn sponsor Asics binnengekomen.Je krijgt daar als Europees kampioen wél de waardering.Dat is in Nederland een stuk minder.

door Ton Kort

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics