Laatste Nieuws.

 
RSS

Gerrit Voortman weer sportman van de Gemeente Coevorden (19 februari 2004)

Gerrit Voortman weer sportman van de Gemeente Coevorden

COEVORDEN - Bouwiena Boer uit Erm, Annemarie Schulte uit Dalerveen, Gerrit Voortman uit Steenwijksmoer en de heren waterpoloërs van De Plons: zij veroverden de sporttitels van het jaar 2003. Bovendien werden de bijzondere sportieve prestaties van Bennie Kardol uit Coevorden en Renate Groenewold uit Dalen belicht.

Het Sportgala, jaarlijks georganiseerd door Stichting Sportstimulering Coevorden, werd gehouden in zaal Cornelis in Dalen. De zaal liep gestaag vol en rond kwart voor acht kon er echt niemand meer bij. Jaarlijks neemt de belangstelling voor het sportgala toe. Na de opening door voorzitter Carel Bitter benadrukte wethouder Tanja Klip het belang van sport binnen de gemeente. Het woord was daarna aan presentator Herbert Dijkstra, muzikaal bijgestaan door Bert Louissen. Herbert en Bert openden de avond met een speciaal Sportgala-lied, geschreven door vriendin Judith van Bert Louissen. Tussen de sportverkiezingen door gaf Gijsbert Lalkens uit Sleen een voortreffelijke demonstratie fietstrial. Hij dwong grote bewondering van de aanwezigen door zijn bijzondere kunsten op de fiets, die hij uitvoerde met grote beheersing.

Per categorie waren er drie nominaties, waaruit de winnaar naar voren kwam. Maar eigenlijk zijn al de genomineerde sporters winnaars, omdat hun prestaties in 2003 reeds opvallend waren. De introductie van de sporters vond plaats door middel van korte videofilms, vergezeld door beelden van het bedrijf dat per categorie sponsorde.

De genomineerde sporttalenten waren Bouwina Boer uit Erm (tennis), Johnny Entjes uit Dalen (badminton) en Sanne Meijerink uit Coevorden (turnen). De uitverkorene voor de titel Sporttalent van het Jaar bleek Bouwina Boer te zijn. De sportvrouwen, die waren genomineerd, waren Loes Corsel uit Oosterhesselen (paardendressuur), Annemarie Schulte uit Dalerveen (atletiek) en Mia Wittendorp uit Schoonoord (hardlopen). De titel Sportvrouw van het Jaar ging naar Annemarie Schulte, die tijdens het Sportgala werd vertegenwoordigd door haar ouders. Annemarie zelf was in Gent, waar zij afgelopen weekeinde uitmuntende prestaties neerzette (zie elders in deze krant).

Uit de genomineerde sportmannen Gerrit Lahuis uit Sleen (duivensport), Luchien Zwiers uit Dalen (handbal) en Gerrit Voortman uit Steenwijksmoer (hardlopen) werd Gerrit Voortman voor de derde keer uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Gerrit heeft het besluit genomen eind dit jaar te stoppen met zijn wedstrijden op hoog niveau, waarvoor hij zoveel traint. Hij traint met veel plezier twee groepen atleten en doet dat met veel plezier. Toen Herbert Dijkstra daarover begon, klonk de emotie door in de stem van Gerrit. Hij heeft zich met hart en ziel en vele jaren lang ingezet voor de hardloopsport. Zijn beslissing is dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Maar het trainen van anderen: daarop gaat hij zich nog meer toeleggen.

Na de verkiezingen bleef het nog lang gezellig in zaal Cornelis. Door velen werd langdurig nagepraat.

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics