Laatste Nieuws.

 
RSS

MARATHON IN KENIA (16 maart 2004)

MARATHON IN KENIA
'Zo'n kans krijg je niet meer'


Gerrit Voortman, al meer dan twintig jaar hét boegbeeld van de loopsport in Noord- en Oost-Nederland, is één van de tientallen noordelijke hardlopers die zich heeft aangemeld voor de Kenia Jambo marathon die zondag 14 november plaats vindt. De start is in Malindi en de finishlijn is na 42 kilometer en 195 meter gelegd in Viriko. Het parcours is uitgezet door het oerwoud en over de savanne.

Door Paul Abrahams

STEENWIJKSMOER - De eerste internationale marathon in Kenia wordt georganiseerd door Stichting Globerunners Child Support uit Stadskanaal in samenwerking met de Duitse organisatie Kenia Kinder Hilfe. Naast hardlopen wordt ook geld ingezameld voor een scholenproject in Viriko. De officiële opening van de scholen valt samen met het startschot van de marathon.
Vorig jaar werd Voortman in de categorie veteranen Europees kampioen en Nederlands kampioen op de halve marathon en daarnaast legde hij in Puerto Rico beslag op de tweede plaats op het wereldkampioenschap marathon voor veteranen. ,,Aan het einde van dit jaar zet ik een punt achter mijn carrière'', vertelt de sympathieke sportman van het jaar van de gemeente Coevorden.
Ik word deze maand 41 jaar en het is mooi geweest. Ik heb lichamelijk en geestelijk zoveel geïnvesteerd in de afgelopen jaren. Ik ga me meer richten op het begeleiden van atleten.'' Het is de eerste keer dat de inwoner van Steenwijksmoer een marathon in Afrika gaat lopen. ,,Het wordt mijn laatste grote wedstrijd in het buitenland.
Wat dat betreft is Kenia natuurlijk een prachtig affiche. Het land is onlosmakelijk verbonden met het marathonlopen. Bovendien is het één groot avontuur om in Oost-Afrika een marathon te lopen. Ik heb begrepen dat we onze borst kunnen natmaken. Slechts twee meter van het parcours is geasfalteerd, het is 32 graden en de luchtvochtigheid is hoog. Als het bier na afloop maar wel koud is. Een snelle tijd kun je wel vergeten. Maar dat is ook niet zo belangrijk. Ik kan later zeggen: ik was erbij in Kenia. Daarom heb ik me ook aangemeld. Zo'n kans krijg je voorlopig niet meer.'' Regionale deelnemers Het gezelschap dat over een aantal maanden in het vliegtuig stapt naar Mombassa is heel gemêleerd. Naast routiniers komen ook veel debutanten aan de start. Verschillende hardlopers uit het verspreidingsgebied van de ZuidOosthoeker hebben zich ingeschreven voor de Kenia Jambo marathon zoals Anita Bosman uit Emmen, Harrie Hebers uit Nieuw-Weerdinge, Rob de Blois, Rubey Zwart en Albert Leunge uit Odoorn en Harm Vos uit Odoornerveen.
De inschrijving voor de marathon in Kenia sluit woensdag 31 maart. Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Hans Banus (0599-651920) of Jeannet de Haan (0599-618697). Ook internet kan worden geraadpleegd:
Globe runners Stadskanaal

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics