Laatste Nieuws.

 
RSS

wedstrijd en trainingskamp in Barcelona (29 april 2004)

Nieuws:30- 04 tot 09- 05 2004 wedstrijd en trainingskamp in Barcelona

Hardlopen in Spanje
Door Jacqueline en Marcel ten Brummelhuis

Regelmatig zie je ze wel in de diverse bladen (zoals b.v. Runnersworld of ons eigen clubblad) staan: Hardloopreizen.Zelf waren we er misschien niet zo gauw aan begonnen want ja, allerlei vragen komen naar boven zoals: het zijn zeker allemaal toppers, ik loop vast nog niet lang genoeg, enz, enz.Tot op  een dinsdagavond vlak voor de training komt Gerrit Voortman naar ons toe en vraagt ons of we zin hebben om mee te gaan met een 10 daagse busreis naar Spanje. Omgeving Barcelona met daarin een wedstrijd. Om wat extra moed en enthousiasme bij ons los te krijgen wees Gerrit ons erop dat naast zijn vrouw Sylvia ook Wika Heijnen en haar vriendin Geesje Heling mee zouden gaan.


Marcel en Jacqueline

De Hotelkamer

Op het terras

 

02/05 -05.00 uur, de wekker van de Voortmannetjes gaat, hij geeft zijn vrouw een kopje koffie en gaat inlopen. De rest slaapt nog even door en zijn om 06.00 uur aan het ontbijt. Wicka en Geesje waren mooi op tijd omdat die niet door de wekker werden gewekt maar door luiden knallen vanuit de wc naast hun kamer. 06.45 uur vertrek naar de wedstrijd, start wedstrijd 08.30 uur. De start is bij een Romeinse ruïne en loopt vanaf daar mooi slingerend langs de kustlijn naar en door het dorp en deels daar buiten. Midden in het dorp grote paniek, verkeer moet met spoed aan de kant want daar komt de koploper al aan, Gerrit V. Hij is het dan ook die de wedstrijd die geen 15 maar 17 km blijkt te zijn wint. Daarna helpt hij ons bij onze laatste km's. Meegetrokken door Jacqueline weet Marcel toch te finishen.

Na ongeveer 2 km

Kort voor de finish

De Prijsuitreiking

Het bloemetje van de dames

03/05 06.30 de wekker gaat weer. 07.00 uur Gerrit voorziet inmiddels bijna de gehele verdieping van koffie en 15 min. later is het dan zover: TRAINEN. De berg achter het hotel op. Als je denkt dat je er bent dan begint het pas echt te stijgen, en telkens is er weer een nieuwe bocht met daar achter weer zo'n steil stuk. Al wandelend en strompelend komen we aangemoedigd door de rest dan eindelijk boven. Terug naar beneden is da ook een hele verademing. 09.00 uur ontbijten en dan de bus in om in de inmiddels stromende regen Gerona te bekijken en omdat het ook niet droog lijkt te worden daarna naar Figueres naar het museum van Dali. 's Avonds is het inmiddels droog, maar de wind waait nog stevig dus lekker even uitwaaien op het strand.Wat wij waaien noemen blijkt voor de Spanjaarden een storm te zijn die ze in geen 40 jaar zo hebben gehad. Alles is gelukkig blijven staan.

Nog tijd om gek te doen naar de camera man

Links naar boven

04/05 06.00 uur opstaan, koffie en om 06.30 uur hardlopen, 8km. Daarna ontbijten en naar Barcelona voor een grote stadstour. Onder leiding van een gids het Gaudi park, de kathedraal, het olympisch stadion en de oude stad bekijken met daarna een vrij programma en zelf de stad verkennen. Wat een mooie stad, je raakt niet uitgekeken.

      

De Sagrade familia

het Gaudi park

05/05 Daar is die weer, de wekker, 07.00 uur de berg achter het hotel weer op. Marcel gaat niet mee want door het vele lopen in de bergen is zijn achillespees dusdanig overbelast dat hardlopen voorlopig over is. Na het ontbijt de bus in en naar Monserrat om een bezoek te brengen aan het klooster, het beroemde knapenkoor "Escolonia", de zwarte Madonna en of een bergwandeling te maken.

             Het klooster van Monsrrat

Terug van de Ochtend training

Gerrit staat te popelen want de weg vanuit het dal naar het klooster is 10 km slingerend omhoog, hij wil dan ook uit de bus gezet worden om hardlopend naar boven te gaan. Ook Peter en Wim 2 andere reisgenoten willen de berg op maar dan op hun mountainbike. Een wedstrijd ontstaat dan al snel tussen de 3. 
Gerrit komt als eerste bovenin een  tijd van  40.45  en wordt dan ook benoemd tot de berggeit van Monserrat.


Alle drie weer fris boven

Het begin van de klim

 

's Avonds na het eten vind er weer een wedstrijd plaats, maar dit keer een zwemwedstrijd tussen Gerrit en Marcel in het zwembad met water van 15 graden. Hoe koud ? Ja zo koud !  Marcel wint doordat Gerrit wordt gediskwalificeerd wegens vals spelen, niet de kant aantikken etc. (wat die man al niet doet om maar te winnen !!) Voorzien van een krans op hun hoofd, gemaakt door Wicka en Geesje, terug in optocht door het dorp naar het hotel.

ooooo wat koud water

Nu aan de whisky

 

06/05 Tja ..., weer lopen op zo'n bijzonder vroeg tijdstip. Wij maar denken dat we op vakantie waren gegaan. Groot voordeel van het vroege lopen was wel dat de alcohol van de avond ervoor weer wat sneller je lichaam uit was en weer fit aan de rest van de dag kon beginnen. Vandaag naar Blanes om de botanische tuinen te bekijken en met een boot langs de kust naar Tossa de Mar. Helaas begon het in Tossa te regenen, dus regencapejes kopen en het beste er maar van maken. 's Avonds weer Barcelona om de fonteinen te bekijken, wat zeker de moeite van het terug gaan waard was. Echt een schitterend schouwspel van licht, water en muziek.

 De fontein in Barcelona een schitterend schouwspel van licht, water en muziek

 

07/05  's morgens in alle vroegte de "grote"ronde gemaakt van 18 km. Jacqueline hardlopend mee en Marcel op een mountainbike voor de watervoorziening en om foto's van de lopers te maken. Hierna na het ontbijt naar Barcelona om zelf de stad te bekijken, want er was nog zoveel wat we wilden zien, maar de tijd was weer te kort. 's Avonds een barbecue feest op z'n Spaans. De kok grilt in één keer al het vlees, je krijgt 3 verschillende soorten op je bord en einde barbecue.

Rekken na de training

de kok en de bediening

08/05 De laatste dag in Spanje, 's middags zullen we weer aan de terug reis beginnen. Na de ochtendtraining en het ontbijt naar het verder gelegen dorpje om de markt te bezoeken, daarna nog snel even op het strand liggen, we zijn per slot van rekening in Spanje, eten, koffers pakken en om 17.00 uur vertrek naar huis waar we weer na de verschillende stops op 09/05 rond het middaguur in Hengelo aankomen. Nog wat eten met z'n allen en dan naar huis.
Terugkijkend op de week en alle foto's kunnen we stellen dat het enorm gezellig is geweest en veel te snel voorbij is gegaan. Het leuke van zo'n reis is dat je snel nieuwe contacten maakt en meteen in de groep past doordat je allemaal dezelfde passie hebt: HARDLOPEN.

Inmiddels hebben we de smaak zo te pakken dat we ons hebben opgegeven om in september met de reis mee te gaan naar de Marathon van Berlijn (Jacqueline als deelnemer, Marcel als supporter)

wachten op de bus

Champagne in de bus

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics