Laatste Nieuws.

 
RSS

Voortman vervolgt afscheidstournee in Wierden (09 juli 2004)

Voortman vervolgt afscheidstournee in Wierden


Ook Gerrit Voortman is toegevoegd aan het startveld van de 10 km. De Europees veteranen kampioen halve marathon uit 2003 is bezig met zijn laatste wedstrijdseizoen. Voortman, die in 2003 ook nog Nederlands kampioen halve marathon werd, is de grote regionale favoriet. Voortman, geboren in het naburige Rijssen, was in 1999 de eerste winnaar van de Wiezo-loop. Voor de 10 km heeft zich verder aangemeld, Typhoonatleet Nabil Karimi. Karimi is de afgelopen jaren aanwezig in alle grote wegwedstrijden in ons land en kent een pr van 30.22.


Wiezo-loop met meer deelnemers dan ooit

Wierden-Met een deelnemersaantal van maar liefst 1050 atleten en twee parcoursrecords bevestigde de internationale Wiezo-loop op zaterdag 10 juli haar status als nationale topwedstrijd. Stanley Kagora en Christine Chepkonga verbeterden met 29.15 en 34.01 ook nog eens de bestaande parcoursrecords. Het verslag van een waar hardloopfeest in Wierden.
                                                                      De Veteranen wedstrijd
Bij de mannen veteranen was de Belg Theo van den Abbeel opnieuw een klasse apart met een eindtijd van 31.55. Gerrit Voortman, vooraf nog in het zonnetje gezet vanwege zijn grote verdiensten voor de oostelijke atletieksport, werd de tweede veteraan in 33.18. Voortman neemt dit jaar afscheid van de wedstrijdsport. De Pool Krzysztof Pokrzywinski werd derde in 34.05. De dubbele inschrijving was net als voor zijn landgenoot Slawomir Kwiatkowski, zevende prijs bij de senioren in 31.30, lonend geweest. Zij konden op de lange reis naar Polen nog lang nagenieten over die wedstrijd met die merkwaardige naam . De Wierdense Zomerfeesten hebben weer een prachtig hoogtepunt beleefd met deze zesde internationale Wiezo-loop

Het Veteranen podium
in Wierden 

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics