Laatste Nieuws.

 
RSS

Gerrit Voortman ziet licht aan einde tunnel (20 augustus 2004)

Gerrit Voortman ziet licht aan einde tunnel

Door Jo Tingen

Hollandscheveld - Vorig jaar veroverde Gerrit Voortman op Puerto Rico zilver tijdens het veteranenwereldkampioenschap marathonlopen. Voortman koestert deze plak, alhoewel hij nadrukkelijk kennismaakte met de keerzijde er van: vaak gingen na deze prestatie van formaat lichaam en geest protesteren als hij zich op hardlooppad had begeven.

Maar Voortman is een oude rot in het vak. Hij kan dan ook met problemen omgaan en een jaar na zijn succesvol optreden tijdens het wereldkampioenschap komt zijn vorm langzaam maar zeker terug. Zo verraste hij zaterdagavond vriend en vijand door in Hollandscheveld de Singelloop over 10 kilometer te winnen. In de eindsprint versloeg hij favoriet Lamko Hulzebos.

Hulzebos, Voortman en Tonnie Stouten openden deze wedstrijd over 4 ronden van 2500 meter. In de tweede ronde haakte Stouten af. Het initiatief bleef bij Hulzebos, maar die kon niet op voorsprong komen. En dat moest hij wel, want hij heeft minder sprintsnelheid dan Voortman. De oude meester kon zijn pupil in de slotmeters dan ook gemakkelijk aftroeven.

"Ik ben absoluut tevreden. Ik kon geen baas spelen, maar kon wel mee. Ik heb hieraan een heel goed gevoel overgehouden. Voor mij is deze zege zeer verrassend," aldus Voortman.

En Hulzebos? Woensdagavond in Alteveer tweede achter Harm Jan Martens en nu weer tweede. Twee keer tweede in 4 dagen. "Dat is een beetje lullig natuurlijk, maar ik zag de nederlaag aankomen. In de vakantie heb ik veel in de bergen gelopen. Nu heb ik wel kracht, maar ik kan momenteel tijdens een wedstrijd niet op voorsprong komen. Dat moet ik, want ik ben sowieso geen sprinter. Men kan mij dus volgen om het dan in de eindsprint af te maken."

In het kleine vrouwenveld was Anne van Schuppen, in 1996 tijdens de Olympische Spelen van Atlanta deelneemster aan de marathon en nog steeds ambitieus, oppermachtig.

De uitslagen:

Mannen: 1. Voortman, Steenwijksmoer, 32.48; 2. Hulzebos, Zuidwolde, 32.52; 3. Stouten, Apeldoorn, 33.56; 4. Plette, Oldebroek, 33.58; 5. Postma, De Blesse, 34.25.

Vrouwen: 1. Van Schuppen, Epe, 35.29; 2. Pekel, Koekange, 40.03; 3. Deemter, Hardenberg, 45.17.

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics