Laatste Nieuws.

 
RSS

Gerrit Voortman na dieselstart ontketend (17 september 2004)

Gerrit Voortman na dieselstart ontketend

Door Jo Tingen

18-09-2004 Erm - In de beginfase van de hardloopwedstrijd Ronde van Erm over 10 kilometer leek het er geen moment op dat Gerrit Voortman zou winnen. De atleet uit Steenwijksmoer, die binnenkort een punt achter zijn imposante loopbaan zet, had na de eerste van 4 ronden van 2500 meter een forse achterstand op het leidende duo Mark Leeman / Nourdine Boutkourt. Toen opeens begon Voortman te draaien en was er geen houden aan.

Het optreden van Voortman deed denken aan een tactische meesterzet. "Nee, nee, dat was het zeker niet. In de eerste ronde ging het gewoon heel moeilijk. De oorzaak? Geen idee. Op een gegeven ogenblik kwam ik in mijn ritme en kon ik gemakkelijk bij de koplopers komen. In de laatste ronde was het er op en er over," aldus de winnaar.

Voortman had in die laatste ronde alleen nog concurrentie van Boutkourt. Deze en Mark Leeman hadden de wedstrijd geopend met Wim Opten in hun kielzog. In de tweede ronde viel Opten ver terug waarna hij de strijd staakte. "Het ging gewoon niet. Misschien te hard van stapel gelopen. Ik ben nog herstellende van een blessure. Daar ben ik nog niet van af. Ik train momenteel de helft van hetgeen ik normaal doe en dat ga je op een gegeven moment vernemen. Dan kun je wel doorlopen met tegenzin, maar dat heeft, denk ik, ook geen zin. Er komen nog wel meer wedstrijden," aldus de atleet uit Zuidlaren.

Ook Mark Leeman kon zich niet handhaven. Eerst moest hij Boutkourt laten gaan, toen werd hij door Voortman werd gepasseerd en daarna moest hij ook nog de in het Noorden vakantievierende Marcel Kijkuit voor zich dulden.

De uitslagen (210 deelnemers):

Mannen: 1. Voortman, Steenwijksmoer, 33.09; 2. Boutkourt, Hoogezand, 33.27; 3. Kijkuit, Hardinxveld-Giessendam, 33.53. Vrouwen: 1. Bijlsma, 37.22; 2. Wittendorp, Schoonoord, 39.39; 3. Bruggenkamp, Smilde, 41.08.

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics