Laatste Nieuws.

 
RSS

Voortman neemt afscheid in eigen wedstrijd (04 november 2004)

Voortman neemt afscheid in eigen wedstrijd

Afscheidswedstrijd Gerrit Voortman- De Gerrit Voortman Lemelerbergloop

Begin dit jaar heeft atleet Gerrit Voortman aangekondigd dat hij met ingang van 1-1-2005 gaat stoppen als wedstrijdatleet. Dit na een imposante carrière. Op jeugdige leeftijd is deze in Rijssen geboren atleet met hardlopen begonnen. Gerrit Voortman met zijn karakteristieke geblokte stijl staat bekend om zijn ongebreidelde drang tot presteren. Op zijn palmares staan talloze overwinningen. De medewerker van dehardloopkrant.nl krijgt op zaterdag 6 november een afscheid in stijl.  

Internationaal

Met name in de noordelijke en de oostelijke helft van ons land stond de inwoner van Steenwijksmoer op vrijwel elk erepodium. Als jongen van 10 jaar raakte hij in Rijssen verslingerd aan de hardloopsport om vervolgens bijna 32 dertig jaar alles te geven voor zijn geliefde sport. Het leverde een prachtige carrière op. Ook internationaal liet Voortman zich gelden. In 1996 werd Voortman de beste Nederlander in de internationale marathon van Berlijn met een persoonlijk record van 2.21.36 In 1997 won hij met overmacht de internationale marathon van Burg Steinfurt. In 2003 werd Gerrit Voortman Nederlands en Europees Kampioen veteranen 1 op de halve marathon en tweede op het WK marathon veteranen 1. Op 14 november volgt een laatste optreden in de marathon tijdens de Jambo marathon in Kenia.

Afscheid

Een aantal selectieleden van zijn trainingsgroep is van mening dat het afscheid van de wedstrijdatleet Gerrit Voortman niet ongemerkt mag blijven. Zo ontstond het plan een heuse afscheidswedstrijd te organiseren. Gerrits favoriete trainingslocatie is de Lemelerberg in de gemeente Ommen. Gerrit Voortman heeft ooit de wens uitgesproken om op deze locatie een hardloopwedstrijd te mogen organiseren. Zij die het stichtingsbestuur vormen hebben hierover contact gezocht met het Landschap Overijssel, de beheerder van onder andere de Lemelerberg. Aan deze natuurorganisatie werd het verzoek gedaan om een hardloopwedstrijd op de Lemelerberg te mogen organiseren, waarbij zowel aandacht is voor het sportieve element als voor de natuur op de Lemelerberg. Een deel van de inschrijfgelden van deze hardloopwedstrijd zal dan ook ter beschikking worden gesteld aan het Landschap Overijssel. Dit met als speciaal doel het instandhouden van de schaapskudde die daar graast. De afscheidswedstrijd voor Gerrit Voortman zal als pilot dienen voor een mogelijke jaarlijkse wedstrijd. De organisatie zal deze wedstrijd samen met het Landschap Overijssel evalueren. Mocht de pilot slagen, dan zal de wedstrijd jaarlijks op de eerste zaterdag van november gehouden worden. 

Besloten karakter

Deze hardloopwedstrijd op 6 november aanstaande zal een besloten karakter hebben, omdat alleen uitgenodigde atleten kunnen deelnemen. Hiervoor heeft Gerrit Voortman zelf een lijst met atleten samengesteld. Verder zullen onder andere de selecties meelopen die door Voortman getraind worden. Voortman is als trainer werkzaam bij het Hoogeveense HAC' 63 en de Nijverdalse atletiekvereniging Atletics.  

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics