Laatste Nieuws.

 
RSS

De Gerrit Voortman Lemelerbergloop (05 november 2004)

 Nieuws

Welkom op de website van de Gerrit Voortman Lemelerbergloop!

Tijdens een training medio februari 2004 op de Lemelerberg zei ik tegen Gerrit Voortman: "Gerrit dit is een prima locatie voor een wedstrijd". Het antwoord van Gerrit op deze opmerking kwam er op neer dat je hiervoor nooit geen toestemming zou krijgen van het Landschap Overijssel, de eigenaar/beheerder van de Lemelerberg. Op 20 februari een paar weken na deze training kondigde Gerrit op een emotionele manier zijn afscheid aan als wedstrijdloper. Lichaam en geest konden na 20 jaar topsport, als amateur, te hebben bedreven niet meer datgene wat Gerrit voor ogen stond. Deze mededeling was voor een aantal hardloopvrienden van Gerrit aanleiding om het initiatief te nemen voor een afscheidswedstrijd voor Gerrit. Welke locatie leent zich beter voor deze wedstrijd dan Gerrit zijn favoriete trainingslocatie dan de Lemelerberg.

Er werd contact gezocht met het Landschap Overijssel voor toestemming voor deze wedstrijd maar ook met het doel om hier een jaarlijkse wedstrijd te creëren.  Niet alleen als doel hardlopen maar ook met als doel meewerken aan het in stand houden van dit unieke stukje natuur in de gemeente Ommen.
Zo werd de ‘Gerrit Voortman Lemelerbergloop' geboren. Hardlopen met als doel de schaapskudde op de Lemelerberg te ondersteunen. Van elke inschrijving is één euro voor steun aan de schaapskudde op de Lemelerberg. Jaarlijks zal de hardloopwedstrijd op de eerste zaterdag van november gehouden worden.

 De stichting 
Gerrit Voortman Lemelerbergloop

Klik op de flyer of de foto en je komt op de site
www.Lemelerbergloop.nl
  

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics