Laatste Nieuws.

 
RSS

Kenia jambo marathon 2004 (14 november 2004)

Kenia jambo marathon 2004

Na een oponthoud van een dag, door het missen van het vliegtuig, arriveren we zaterdagavond laat in Malindi.
Na een mooi ontvangst met muziek en lekker eten kunnen we tegen 03.00 uur naar bed. Na een korte nacht sta ik om 8.30 uur weer in de eetzaal voor het ontbijt. Vandaag is het zaak te herstellen van de reis en de buurt te bekijken. Ik ben overigens wel blij dat de marathon een dag is uitgesteld door ons gemis van het vliegtuig, anders waren we nu al met de wedstrijd bezig  geweest. Nu gaan we om 10.30 uur een stukje loslopen door Malindi. We hebben wel veel bekijks zo'n groepje blanke mensen die hardlopen door hun straat.Velen lachen ons dan ook uit en roepen "jambo jambo!". Bij terugkomst nog even kijken op het strand en dan douchen. 's Middags gaan we nog even weer naar het dorp om te kijken waar we de volgende morgen de start moeten zoeken. Na het avondeten de wedstrijdspullen klaarmaken en dan slapen.
                                   Kort voor de start met Wil Inge     

Om 3.45 uur loopt de wekker af en ik sta naast m'n bed. Ik eet twee bananen en ga naar de eetzaal. Hier zit Lamko ook al te eten en hij is ziet er ontspannen uit. Om 07.00 uur is het startschot. We lopen gelijk met enkele Kenianen vooraan in de wedstrijd. Na ongeveer 5 km lopen deze Kenianen bij ons weg. We worden goed verzorgd door Gert en Henry. Deze begeleiders hebben gisteren twee fietsen weten te bemachtigen via de taxichauffeur bij het hotel. Lamko en ik lopen tot ongeveer 23 kilometer bij elkaar waarna ik Lamko moet laten gaan.Het begint zo langzamerhand  een martelgang te worden na het 30 km-punt. Bij 38 kilometer krijg ik last van krampverschijnselen en na de 40 kilometer is het echt gebeurd met het hardlopen. Ik kan alleen nog maar wandelen door de kramp.

Henry probeerde me nog aan te moedigen maar het was op. Kort voor de finish word ik nog voorbij gelopen door Peter Rolink.Hier baalde ik erg van, maar dat is de marathon. Mijn eindtijd van deze wedstrijd over een afstand van 42 kilometer en 600 meter is 3 uur en 42 minuten en 22 seconden. Het was een erg zware marathon maar ik vond het er wel een met een erg mooie belevenis. Achter de finish staat Lamko mij op te wachten en we omarmen elkaar alsof we elkaar jaren niet gezien hebben. Lamko werd overigens mooi 2e in een tijd van 3.19.09. Na lekker even op een luchtbedje te liggen en gemasseerd te worden ben ik weer snel op de been. Langzaam druppelen de lopers binnen en iedereen heeft het zwaar gehad tijdens deze marathon. Na een lekkere maaltijd, gemaakt door de plaatselijke bevolking, vertrekken we  tegen 17.00 uur weer naar het hotel. We reizen weer met de bus terug, het  wordt dus weer horten en stoten. Dit is voor de meeste marathonlopers ook weer een zware etappe. In de bus kan ik maar aan een ding denken en dat is een lekker koud biertje straks in het hotel.


Samen met Lamko op de rode aarde.             
met naast ons de cameraman  van TV Noord.

      Kort voor de finish is de vaart is er echt uit.

 He he eindelijk gefinisht  

    De huisjes langs de route tussen Malindi en Viriko 

Feest bij de finish op het schoolplein                 


De volgende dag gaan we naar  Hell's Kitchen en een Giriama-dorp. Dit beloofd ook weer een mooie warme dag te worden.Na een rammeltocht met de bus zijn we weer goed aangekomen bij de  Hell's Kitchen. Hier hebben we een mooi uitzicht over de savanne en de Hell's Kitchen. 

Het mooie uitzicht over de Hell's Kitchen en de savanne.

De tafel in de Hell's Kitchen                      

Op de terugweg zijn we bij een Giriama-dorp op bezoek gegaan. Dit vond ik erg mooi en indrukwekkend, hier kan je goed zien hoe de mensen echt leven zonder inbreng van toerisme. We werden ontvangen door de medicijnvrouw en het hele dorp was in actie gekomen om ons te verwelkomen met muziek en dans. Het werd een erg gezellige middag. 


                    Lamko drinkt uit een kokosnoot


Met de medicijn vrouw op de foto                  

               


                                     De dans


De muziek                                        

   

                    De kinderen uit het dorp

            De smederij 

   
Die avond hebben we doorgebracht in de plaatselijke discotheek van Malindi. Dit hebben we geweten: we werden erg opdringerig door gastdames beklommen.
De volgende morgen werden we om 10.00 uur opgehaald om te gaan snorkelen.
Dit was ook weer mooi om te zien en te doen. In de bodem van de boot zat glas en kon je dus mooi kijken naar de vissen die onder de boot door zwemmen. Op de plaats aangekomen werd er gevoederd met enkele stukjes brood. Hier kwamen wel erg veel vissen op af en was erg mooi om te zien. Even later zwommen we er gewoon tussen maar het lukte ons niet om een vis te vangen. Na de middag hebben we de buurt bekeken en zijn we naar een krokodillenfarm geweest en hebben een werkplaats bezocht waar houtsnijwerk gemaakt werd. 

   
   

                      Op de krokodillenfarm                                      De houtsnijwerk werkplaats
   
Een Kenia op Nederlandse schoenen en ik op Kenianse schoenen.

          Een Massai

Donderdag moesten we weer erg vroeg vertrekken voor de safari. Tijdens deze tweedaagse safari door het Tsavo National Park (East) hebben we vele dieren gezien. Van een kudde olifanten die op amper tien meter afstand van het konvooi de weg overstak op weg naar een drinkplaats, tot twee leeuwen die schaamteloos de liefde wilde bedreven. Het diner en de overnachting in het luxueuze ressort Satao Camps was eveneens een belevenis. Douchen met warm water op de savanne en 's morgens een flinke hoop olifantenpoep voor de deur en een aap die je nog snel even in de nek schijt. Op de terugweg zijn we nog naar een dorp van de Massai geweest

De olifant                        

Lekker voor de tent het luxueuse resort Satao Camps

   

                              De Leeuwen 

Het diner in het luxueuze ressort Satao Camps       

   
            de Massai springt hier zonder koek                                       Met een Massai in zijn huis
   
                           een Massai vrouw 

           De hoofdweg tussen Nairobi en Mombassa.           


Zaterdag om 3.00 uur werden  weer gewekt en nu was het voor de laatste keer we moeten vertrekken naar voor de terugreis. Eerst is het dus een busreis van twee uur, hierna komen we in een erg grote puinhoop terecht op het vliegveld van Mombassa. Hier zijn zelfs de Kenianen gestresst. Vanaf hier is het een uur vliegen naar Nairobi. En dan vliegen we richting Amsterdam.Tot slot met de bus naar Hoogeveen vanwaar Sylvia mij ophaalt. Om 21.45 uur ben ik weer thuis met een erg mooie week achter mij,  die ik voor geen goud had willen missen. Gerrit Voortman.

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics