Laatste Nieuws.

 
RSS

RIESENBECKER SIXDAYS (03 mei 2002)

 

Het verslag van de RIESENBECKER SIXDAYS

  

Zaterdag 4 mei: om 14.00 uur ben ik gestart in Riesenbeck voor de 140 km. lange wedstrijd, in en door het Teuterburgerwald. Het was voor de 5e keer dat ik mee heb gedaan, aan dit eens in de twee jaar georganiseerde loopevenement.Volgens de organisatie beloofde het een mooie wedstrijd te worden tussen mij, ik had deze wedstrijd al vier gewonnen, en de Duitse bergloopkampioen Thomas Braukmann. Mijn wedstrijdtactiek was om de eerste dag dan maar gelijk in de aanval te gaan want, deze etappe van Riesenbeck naar Ibbenbüren over een afstand van 22 km., is vrij vlak en dus in mijn voordeel. Gelijk na de start liep ik met Adrie Deemter aan de leiding en na 10 min liep ik alleen. Lekker hard doorlopen was mijn gedachten want morgen komen de bergen en dan moet ik maar afwachten of ik mee kan komen met de bergloopkampioen. Ik finishte als 1e in een tijd van 1.04.16, 2e werd Tomas Bockenholt in 1.06.14 en 3e werd Adrie Deemter in 1.07.49. De bergloopkampioen Thomas Braukmann heb ik niet gezien, hij was niet gestart. Achteraf gezien was mijn snelle start dus niet nodig geweest.

 

Zondag 5 mei: was de nummer twee van zaterdag er ook al niet meer bij. Na de start in Ibbenbüren ging het na drie kilometer omhoog en via de Dorenther klippen en het dorpje Brochterbeck naar Tecklenburg waar we na een afstand van 21 km  weer erg mooi werden binnengehaald. De uitslag van vandaag was weer winst voor mij in een tijd van 1.17.16, 2e werd Adrie Deemter in 1.20.47 en 3e werd Rainer Hilt in 1.21.12. Deze wedstrijd was erg mooi maar ook zwaar doordat het veel geregend had en door de  hoogte verschillen.

Maandag 6 mei: na de hele dag op de camping te hebben doorgebracht werd er nu 's avonds om 18.00 uur gestart in Tecklenburg. Na een afstand van 20 km.zijn we in Mettingen  gefinishd. Ook nu was ik weer na een minuut of 10 alleen aan de leiding, samen met mijn begeleider Jeroen Heijnen die alle dagen met mij meeging op zijn mountainbike. Hij wees mij de weg, voorzag mij van drinken en hield mij op de hoogte van datgene wat de concurrentie deed. De uitslag van vandaag was wel erg mooi want op het podium stonden vandaag allemaal Nederanders; 1e was ik in een tijd van 1.06.45, 2e werd Adrie Deemter in 1.08.28 en 3e werd Dennis van de Velden in een tijd van 1.09.19. Het is natuurlijk erg mooi om in het dorp waar je kampeert, met een hele groep lopers, dat je daar dan met zijn allen zo goed presteert. 

Dinsdag 7 mei: liepen we van Mettingen naar Dickenberg over een afstand van 20 km. Ook hier werden we net als gisteren weer 1e, 2e  en 3e  in tijden van 1.09.26  1.10.16 en 1.10.48. 

Woensdag 8 mei: zijn we naar weer naar Ibbenbüren gelopen over een afstand van 25 km. De finish was op de atletiekbaan bij de Aasee.Dennis had het erg moeilijk deze dag en viel dan ook terug  naar een 5e plaats Ik won ook nu de wedstrijd in 1.22.06, Adrie werd weer 2e en Michael Bruning werd 3e in 1.25.00.

Donderdag 9 mei: de laatste etappe en het is warempel mooi weer maar eerst nog 28 km.lopen voor we er van konden genieten. De eerste 5 km. gingen door Ibbenbüren waarna we het bos in gingen en er bij Bevergern weer uit kwamen. Hier stonden onze trouwe fans ons voor de laatste keer aan te moedigen. Toen moesten we nog 9 km.,vlak parkoers,  lopen. Toen ik in Riesenbeck was aangekomen stonden daar de trouwe fans alweer  te wachten. Hier heb ik even de tijd genomen om mij iets te verkleden: klompen aan, de Nederlandse vlag mee,  T-shirt met de tekst sieger six- days en een oranje kroon op. Toen was ik klaar voor de laatste 400 meter. Door een haag van plubliek werd  ik als winnaar van de RIESENBECKER SIXDAYS 2002 binnen gehaald.

                                                               

 

 

 

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics