Laatste Nieuws.

 
RSS

De favoriete plek (28 april 2008)

  "Het is er nog zo heerlijk rustig” 

Plaatsgenoten vertellen over hún favoriete plek in de regio Hoogeveen-Emmen-Coevorden. Dit keer laat succesvol atleet Gerrit Voortman uit Steenwijksmoer ons kennismaken met zijn favoriete plek: ’t Veengebiedje tussen Dalerpeel en Steenwijksmoer. 

Wie is Gerrit Voortman?

Een echte Twentenaar. Ik ben opgegroeid in Rijssen, een dorp vlakbij Almelo. Toen ik in 1990 trouwde heb ik Overijssel ingeruild voor Drenthe. Als klein jongetje was ik al bijzonder geïnteresseerd in hardlopen. Geen wonder, allebei mijn ouders waren fanatieke beoefenaars van de sport. Het is me met de paplepel ingegoten. Naarmate ik meer trainde, kreeg ik er steeds meer lol in. Het gaf zo’n kick met de sport bezig te zijn! Dat atletenvak, daar wilde ik mee verder. En dat heb ik gedaan. Flink wat mooie medailles en kampioenstitels rijker, heb ik in 2004 mijn sportcarrière beëindigd. Ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging.”
 

Wat zijn nu zoal uw dagelijkse bezigheden?
“Daar kan ik kort over zijn: dat is nog steeds de sport. Nu ik geen professioneel hardloper meer ben, trek ik het bewegen wel op andere manieren naar me toe. Sinds eind 2002 ben ik activiteitenbegeleider voor mensen met een beperking. Ik werk vooral met cliënten die graag actief bezig willen zijn. De ene keer spelen we een potje voetbal, een andere keer trekken we de bossen in met onze mountainbikes. Vanzelfsprekend ontbreekt ook het hardlopen niet. Daarnaast gebruik ik mijn kennis en ervaring als coach van jongeren die ook door willen groeien in de atletiekwereld. En ik ben ook nog sportambassadeur voor de gemeente Coevorden. In die hoedanigheid bezoek ik scholen en vertel de leerlingen hoe goed het is om te bewegen. Best veel allemaal hè, nu ik er zo bij nadenk. Maar juist die afwisseling maakt het leuk!”

 Waarom is ‘t Veengebiedje uw favoriete plek?“Ik hou van de pure natuur. Ik denk dat dat komt doordat ik mijn hele jeugd in de bossen heb doorgebracht. In ’t Veengebiedje vind ik dat terug. Soms, als ik vroeg uit de veren ben, loop ik ernaar toe. Dan kan ik echt genieten van een opkomende zon. Of van een vogeltje dat uit volle borst fluit. En als ik geluk heb, zie ik een ree voor me wegspringen. Het is er nog zo heerlijk rustig. Misschien snijd ik mezelf wel in de vingers, nu ik het zo promoot. Is het er straks een komen en gaan van mensen. Nee hoor, ben je gek, ik gun een ieder het plezier ervan!” 

Komt u er vaak?

“Wat is vaak? Toch wel zo’n drie keer week. ’t Veengebiedje ligt niet ver van mijn huis. Dat maakt dat ik er vaak te vinden ben. Even uitwaaien. En samen met een van de cliënten die ik begeleid, loop ik wekelijks hard in het mooie natuurgebied. Hij vindt het er heel prettig vertoeven. Maar ook drukte spreekt hem aan. Gezellig contact met mensen. Daarom gaan we ook geregeld een blokje om in het dorp. Dan is hij helemaal in zijn nopjes.”

 Is er nog iets dat u zou willen veranderen aan de plek?

“Ik zou ’t Veengebiedje graag wat groter zien dan nu het geval is. Tijdens een training ben je er zo weer doorheen. Maar ja, je moet niet meer willen dan mogelijk is. En daarom geniet ik ervan zoals het is.”


Bron :Domesta woonmegazine

   

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics