Laatste Nieuws.

 
RSS

Gerrit Voortman geniet van Grachtenloop (20 juni 2008)

Gerrit Voortman geniet van

Grachtenloop
zaterdag 21 juni 09:53
Coevorden - Een leven lang denderde Gerrit Voortman over paden, door bossen en langs weiden. En nu dendert hij langs de stadsgrachten van Coevorden om mee te helpen de vijfde editie van de Coevorder Grachtenloop tot een succes te maken. In de sport wilde hij koste wat kost winnen, en nu als medeorganisator van diverse loopevenementen heeft Gerrit Voortman winnen nog steeds hoog in het vaandel staan.
Hij spreekt met respect over de Coevorder Grachtenloop. ‘Dit evenement kan groeien, het heeft enorm veel potentie. Machtig om te zien dat iedereen er zijn schouders onderzet‘, aldus Voortman, die als sportambassadeur van de gemeente Coevorden een belangrijke rol speelt bij de Grachtenloop. Met zijn kennis en kunde staat hij de organisatie met raad en daad ter zijde.
Kampioen
Gerrit Voortman werd in 2003 Nederlands kampioen op de halve marathon en in datzelfde jaar Europees kampioen in het Tsjechische Úpice. Hij liep voor het goede doel door de oerwouden van Kenia en was er in juli 2003 bij tijdens het WK voor Veteranen in Puerto Rico, waar hij de zilveren medaille behaalde. Een man met een imposante staat van dienst, die drie jaar geleden op grootse wijze afscheid nam als atleet.
De Gerrit Voortman van nu is een trainer, een begeleider en een promotor. Een rol die de welbespraakte inwoner van Steenwijksmoer op het lijf geschreven is. Hij rept met passie over zijn betrokkenheid bij de Grachtenloop. Over de uit zijn koker komende loopschema‘s en zijn betrokkenheid bij de loopclinics. ‘Het zijn schema‘s met een verantwoorde opbouw. De gedachte achter de schema‘s is dat je door een gelijkmatige toename van duur en de snelheid je lichaam steeds iets beter belastbaar maakt.
Dat heeft een gunstig effect op het herstelvermogen. Als je voelt dat het herstel langere tijd in beslag neemt, moet je verstandig zijn en iets langer rust nemen.‘
Voortman weet inmiddels wat er allemaal bij komt kijken om grootschalige loopevenementen te organiseren. Want als medeoprichter van de stichting Loop Sportpromotie Noord Oost Nederland heeft hij de afgelopen jaren al ruime ervaring opgedaan. ‘Deze stichting helpt organisaties een bredere uitstraling te geven aan hardloopevenementen en geeft advisering ter promotie van de loopsport.‘
Bemiddeling
En doordat Voortman gepokt en gemazeld is in deze tak van sport kan hij ook bemiddelen bij het vastleggen van bekende hardlopers.

Op zondag 6 juli a.s. komen een groot aantal van deze lopers weer aan de start van de Grachtenloop. ‘We krijgen een prachtige wedstrijd, maar waar ik in ieder geval van geniet zijn die honderden scholieren. Hun actieve deelname is de basis voor de toekomst van de Coevorder Grachtenloop.‘
 
 

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics