Laatste Nieuws.

 
RSS

Onthulling plaquette winnaars klap tot klap (17 oktober 2008)

 Onthulling plaquette met namen alle winnaars

Bekendmaking nieuw parcours Klap tot Klaploop


STADSKANAAL - In het Best Western Hotel in Stadskanaal is op zaterdag 18 oktober om 10.30 uur het nieuwe parcours bekend gemaakt van de Klap tot Klaploop. Vernieuwing van het parcours is noodzakelijk omdat zowel bij de start in Musselkanaal als bij de finish in Stadskanaal behoeft is aan meer ruimte.

De Klap tot Klaploop wordt elk jaar op Tweede Paasdag gehouden op het snelle parcours langs het kanaal tussen Musselkanaal en Stadskanaal. De hardloopwedstrijd heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een lokale clubwedstrijd tot een evenement van internationale allure. Het aantal deelnemers - ook uit het buitenland - groeit gestaag. Voor al deze atleten zijn de start- en finishplaats van het oorspronkelijke parcours niet meer toereikend.

Nieuwe start- en finishlijn
Mede ingegeven door de doelstelling om in 2010 bij de twintigste editie meer dan 2000 deelnemers aan de start te willen hebben, is na naarstig zoekwerk en uitgebreid overleg met alle betrokkenen zowel voor de start als voor de finish een nieuwe plek gevonden. Beide plekken voldoen aan de gestelde eisen: Veel ruimte en allure.

Het nieuwe parcours loopt in 2009 en de jaren daarna voor 85 procent weer langs het kanaal zoals in de beginjaren van de Klap tot Klaploop. Slechts het gedeelte langs het kanaal vanaf de Esperantolaan tot en met de Handelsstraat in Stadskanaal vallen buiten de oorspronkelijke route.

Herman Verwoerd, voorzitter van de Stichting Klap tot Klap, geeft tijdens de persconferentie een toelichting op het vernieuwde parcours, het programma voor 2009 en de overige plannen.

Onthulling plaquette alle winnaars
Om 11.00 uur is door Diana ten Cate en Gerrit Voortman en bijzijn van het gemeentebestuur van Stadskanaal, sponsors, media en genodigden een plaquette onthuld met de namen van alle winnaars en winnaressen vanaf de eerste editie in 1991. De onthulling vond plaats aan het Stadshart in het centrum van Stadskanaal ter hoogte van de finish.
Voor de officiële plechtigheid zijn de winnaars van het eerste uur uitgenodigd. Behalve de onthulling van de plaquette wordt door medewerkers van de gemeente de finishlijn gemarkeerd door een afwijkende kleur tegels in de bestrating.
De Klap tot Klaploop, de 10 kilometer hardloopwedstrijd van Musselkanaal naar Stadskanaal, wordt in 2009 gehouden op Tweede Paasdag maandag 13 april.

 

 

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics