Laatste Nieuws.

 
RSS

Gerrit Voortman krijgt tegel op Walk of Fame (02 mei 2014)

Hardenberg / Coevorden - Gerrit Voortman krijgt een tegel op de Hardenbergse Walk of Fame. De nieuwe tegel wordt door de inwoner van Steenwijksmoer op vrijdag 9 mei onthuld in theater De Voorveghter in Hardenberg.

Voortman gaat de tegel voor de Walk of Fame onthullen in het bijzijn van de Hardenbergse wethouder Jannes Jansen en jonge atleten van Spurt ‘88. De onthulling van de tegel vindt plaats tijdens de startbijeenkomst van JOGG / Gewoon Gezond. De bijeenkomst begint om 15.15 uur in theater De Voorveghter.

Gerrit Voortman zet zich tegenwoordig ook in om jonge mensen te stimuleren te gaan bewegen. Daarom past de onthulling van de tegel door Gerrit Voortman uitstekend bij de start van JOGG / Gewoon Gezond.

 
Nederlands kampioen halve marathon

De in Rijssen geboren Voortman is een bekende atleet. Hij begon al jong met hardlopen. Tijdens zijn carrière, die duurde tot januari 2005, heeft Voortman talloze overwinningen behaald. In 1996 was Voortman de beste Nederlander in de internationale marathon van Berlijn en in 1997 won hij de internationale marathon van Burg Steinfurt. In 2003 werd Gerrit Voortman Nederlands kampioen halve marathon in Den Haag en Europees kampioen in het Tsjechische Úpiche. Ook behaalde hij de 2e plaats tijdens het wereldkampioenschap marathon Puerto Rico. Gerrit Voortman is werkzaam als trainer bij HAC '63 waar hij ook de topselectie traint en hij stimuleert, traint en begeleidt vele atleten met een beperking. Daarnaast adviseert hij bij loopsportevenementen, is hij sportambassadeur van de gemeente Coevorden en is hij ambulant werker voor stichting De Trans. Naar Voortman is ook een hardloopevenement genoemd: de ‘Gerrit Voortman Lemelerbergloop' die elk jaar in november plaatsvindt.

Topprestatie van een topsporter

De Hardenbergse Walk of Fame is een eerbetoon aan topsporters. De gemeente Hardenberg en Atletiekvereniging Spurt '88 zijn hier in 2007 mee begonnen. Jaarlijks komen er tegels bij die door de sporters zelf worden gelegd. Elke tegel staat voor een topprestatie van een topsporter. De tegels liggen langs de rivier de Vecht in het centrum van Hardenberg in het gedeelte tussen de Gedempte Haven en de Amaliabrug.

Hardloopnieuws interviewt Gerrit Voortman en G atleet Harron Dekker 15 sep. 2012
 
 

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics