Laatste Nieuws.

 
RSS

Eerste editie Voortmanloop op Lemelerberg bij afscheid (05 november 2004)

Eerste editie Voortmanloop op Lemelerberg bij afscheid

LEMELERBERG/STEENWIJKSMOER - Het werd een fantastisch afscheid, vol met emotie. Hardloper Gerrit Voortman uit Steenwijksmoer besloot een tijdje geleden een punt te zetten achter zijn wedstrijdcarri�re. Enerzijds met pijn in het hart, anderzijds wilde hij niet meer die zware druk voelen. Ter gelegenheid van dit afscheid per 1 januari 2005 hadden zijn sportvrienden een fantastisch feest voorbereid.

Gerrit: een hardloper in hart en nieren. Het kon ook bijna niet anders: zijn ouders waren al actief op dat vlak en als klein jochie van een jaar of vier ging hij al met zijn ouders mee. In 1986 dook zijn naam op als oostelijk kampioen. Zijn loopbaan verliep voorspoedig en in 2003 werd hij Europees kampioen bij de veteranen. Juist daarvoor had hij namelijk de leeftijd van veertig jaar bereikt. Later dat jaar ging hij naar de wereldkampioenschappen, waar hij als tweede eindigde. Deze laatste prestatie is hem zwaar gevallen en het heeft geruime tijd geduurd voor Gerrit weer Gerrit was. Mede hierdoor heeft hij zijn besluit genomen.

Gerrit Voortman heeft een groep hardlopers onder zijn hoede. Met deze mensen traint hij vaak op de Lemelerberg, een geliefde plek. Daarom werd deze plaats uitgekozen voor de eerste Gerrit Voortman Lemelerbergloop. Maar, daarvoor was wel de toestemming van Landschap Overijssel, beheerder van het prachtige gebied. En die kwam er voor deze bijzondere hardloper.
Gerrit mocht zelf een aantal sportvrienden uitnodigen op zijn afscheidsfeestje. Die kwamen in groten getale. ‘Ach, zo mooi', zei Gerrit. ‘Dat ze dan ook nog allemaal komen!' Niet alleen uit zijn geboorteplaats Rijssen kwamen er hardlopers, maar eveneens uit onder meer Drenthe en Duitsland. Natuurlijk was ook Lamko Hulzebos uit Zuidwolde van de partij, evenals Wim Jansen van Bejan Adviesbureau uit Sleen, sponsor van Gerrit. De oudste deelnemer was de 75-jarige Dirk van Brussel uit Rijssen. Het werd een fantastische loop onder een prachtig blauwe hemel. Gerrit eindigde als zevende op de ranglijst, terwijl zijn vader veertigste werd.
Naderhand was er een gezellig samenzijn met cadeaus en toespraken. Tijdens de toespraken was Gerrit Voortman zeer ge�motioneerd door alle mooie woorden en het besef dat een periode in zijn leven werd afgesloten. Hoewel, het hardlopen is niet voorbij, Gerrit zal best nog eens aan een wedstrijd meedoen en hij blijft zijn groep trainen. Maar de druk is eraf en dat was zijn opzet.
Het was de eerste Gerrit Voortman Lemelerbergloop, het streven is dit tot een jaarlijks evenement te maken. Gerrit en zijn steun en toeverlaat echtgenote Sylvia kregen een prachtige blijvende herinnering aan deze loop. Bovendien werden zij verrast met twee heideschapen op de Lemelerberg, die voor hen zijn geadopteerd.

>>meer nieuws...
- Powered by aXtion 2007 -

  
logo-gerrit 
word ondersteund door 

asics